bij de handOp dit moment bied ik alleen online lessen en workshops aan. De lessen in Geldrop van dinsdagavond (20u) en woensdagochtend (9u30 alleen voor vrouwen) zijn overgenomen door Svetlana Pak. Je kunt haar bereiken via http://www.eindhovenyoga.nl. Op maandagavond (voor mannen) en vrijdagochtend worden er ook Kundalini Yoga lessen verzorgt in Geldrop. 

Voor een yogales

Eet voor de les licht verteerbare voeding en vermijd zwaar eten ten minste twee uur voor de les. Draag comfortabele kleding, bij voorkeur licht van kleur en van natuurlijke materialen.

Hou een fles water bij de hand (minimaal 0.5 liter) en een dekentje voor de ontspanning. Mocht je het fijn vinden, kun je gebruik maken van een kussentje. voor extra ondersteuning van je bekken, onderrug en knieen. De Yoga wordt gedaan op blote voeten, en sokken kun je gebruiken voor warme voeten tijdens de ontspanning.

Na de yogales is het belangrijk om goed te drinken en een ontspannen state-of-mind te houden. Probeer in je eigen dagritme iets van yoga toe te voegen, al is het een paar diepe ademhalingen of wat strek oefeningen.

Voor yoga online is het belangrijk dat je in een lichte ruimte zit met het scherm goed voor je. Zet het geluid niet te hard, het kan tijdens de ontspanning storen. Omdat je voor het scherm zit, is het belangrijk extra water te drinken. Probeer niet te pauzeren en de les te volgen alsof je in een groep zit. .

Tarieven

Yoga coaching: €65 voor 1,5 uur

Online yoga lessen: €77 voor 6 lessen

Workshop: Afhankelijk van dag, tijd, lokatie en aantal deelnemers (ongeveer €85 voor een dag)

Kundalini Yoga Eindhoven 

Er is een actief netwerk van docenten en leerlingen die met Kundalini yoga bezig zijn. Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals workshops, sadhana’s (ochtend yoga) trainingen, buitenyoga en yoga specifiek voor zwangeren. Kijk op de website voor een actuele agenda of op facebook om op de hoogte gehouden te worden.

Disclaimer 

Je wordt uitgenodigd om yoga met enthousiasme te benaderen en de grenzen van je mogelijkheden op te zoeken. Echter wees tijdens de oefeningen zorgzaam over die grenzen. Bestaand letsel kan door overmoedigheid verergeren. De yoga leraar kan adviseren en een alternatief bieden voor de oefeningen, echter dit is geen vervanging voor medisch of psychologisch diagnoses. Als je twijfelt aan een specifiek letsel, neem dan contact op met een (huis) arts of specialist. Er zijn specifieke beperkingen voor zwangere en menstruerende vrouwen. Neem daarover contact op met de docent.