Greta Thunberg, een Zweedse milieu activiste van 15 jaar verteld ons dat we in beweging moeten komen om te veranderen. “’The one thing we need more than hope is action. Once we start to act hope is everywhere.”

De laatste jaren hebben grote groepen vrouwen zich verbonden met elkaar in cirkels en workshop waarbij het vrouw-zijn centraal stond. Wat een kracht en heling heeft er plaatsgevonden! Wat een belangrijke verbinding en inzicht in de vrouwelijk polariteit die zo lang niet werd erkend.

Ik voel echter dat het tijd is voor meer actie. De beweging naar je binnenwereld kan niet zonder dat er ook een beweging naar buiten plaatsvindt. De transformatie naar een balans van mannelijke en vrouwelijke polariteit heeft zichtbare actie nodig.

Zouden de vrouwen cirkels een plek kunnen worden waar manifesto’s of proclamaties geschreven kunnen worden? Waar mooie projecten gestart worden? Waar plannen gemaakt kunnen worden voor meer invloed en bereik?

2019 wordt voor mij het jaar dat ik deze vraag zal stellen en de antwoorden verkennen. Graag met jou en jullie! Wellicht een mooie start om elkaar te ontmoeten tijdens de yoga workshop over Vrouwelijk leiderschap van Bachitar Kaur op 18 januari.